21 лютого 2018 року набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 року № 85 «Про затвердження Порядку надання розстрочення сплати податку на додану вартість та застосування забезпечення виконання зобов'язань під час ввезення на митну територію України обладнання для власного виробництва на території України»

Виходячи зі змісту Постанови цей порядок визначає процедуру надання розстрочення сплати податку на додану вартість (далі - податок) та застосування забезпечення виконання зобов'язань під час ввезення на митну територію України з поміщенням у митний режим імпорту обладнання, що класифікується за товарними підкатегоріями згідно з УКТЗЕД, визначеними пунктом 65 підрозділу 2 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України, та ввозиться платником податку для власного виробництва на території України.

Для отримання розстрочення сплати податку платник податку подає до митниці ДФС:

заяву за формою, визначеною в Постанові;

документи, передбачені статтею 335 Митного кодексу України;

бізнес-проект, бізнес-план або інший документ, у якому зазначено технологічний процес з економічними розрахунками та очікувані результати діяльності;

наявні висновки державних органів, експертних установ, організацій, державні стандарти і стандарти підприємства, технічні умови, технічна документація, документи, що підтверджують наявність виробничих потужностей, приміщень.

Рішення приймається ДФС за рекомендацією комісії, що утворюється за рішенням керівника протягом десяти робочих днів з дати надходження заяви.

Важливо, що у випадку якщо на дату надходження заяви до митниці ДФС сума податку, заявлена до розстрочення, становить понад 1 млн. гривень, рішення приймається за погодженням з Головою ДФС протягом 25 робочих днів з дати надходження заяви.

Оформлення рішення безоплатне.

 

Copyright © 2015 - 2024. All Rights Reserved.