Національним банком України було підготовлено Листа від 20.02.2017 року № 50-0006/13578 «Про дослідження сумнівних банкнот іноземної валюти та повернення банкнот, визнаних справжніми»

Отже, відповідно до внесених змін до Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні сумнівні банкноти іноземної валюти банк (філія, відділення) надсилає безпосередньо до управління грошового обігу по м. Києву і Київській області Департаменту грошового обігу.

Банкноти іноземної валюти, які за результатами дослідження визнано справжніми, управління грошового обігу по м. Києву і Київській області відправлятиме банку (філії, відділенню) спецзв'язком (фельд'єгерським зв'язком).

За умовами договору між Національним банком України та Державною фельд'єгерською службою доставка кореспонденції здійснюється тільки до юридичних осіб, розміщених в обласних центрах.

Враховуючи зазначене, просимо сумнівні банкноти іноземної валюти надсилати для проведення досліджень через головні офіси або обласні філії / регіональні управління банків.

Якщо сумнівні банкноти іноземної валюти надійдуть для дослідження від інших відділень банків, наприклад, розміщених у містах Кривий Ріг, Кременчук тощо, то справжні банкноти будуть повертатись обласним філіям відповідних банків (Дніпропетровській, Полтавській тощо).

Підтвердження про отримання справжніх банкнот іноземної валюти необхідно направляти управлінню грошового обігу по м. Києву і Київській області Департаменту грошового обігу.

 

 

Copyright © 2015 - 2024. All Rights Reserved.