Набрав чинності Закон України від 08.10.2015 року № 731-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання і протидії політичній корупції»

Виходячи з його змісту останнім було внесено зміни до чинних законодавчих актів.

Зокрема, було внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині доповнення його статтями: 212 15 (Порушення порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії, порушення порядку надання або отримання державного фінансування статутної діяльності політичної партії, порушення порядку надання або отримання фінансової (матеріальної) підтримки для здійснення передвиборної агітації або агітації з всеукраїнського або місцевого референдуму); 212 21 (Порушення порядку подання фінансового звіту про надходження і використання коштів виборчого фонду, звіту партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру).

Крім того, викладено в новій редакції статтю 159 1. (Порушення порядку фінансування політичної партії, передвиборної агітації, агітації з всеукраїнського або місцевого референдуму) Кримінального кодексу України.

Викладено в новій редакції: статтю 14 (Кошти та інше майно політичних партій); статтю 15 (Обмеження у здійсненні внесків на підтримку політичних партій); статтю 17 (Фінансова звітність політичної партії); включено розділ IV 1 (Державне фінансування політичних партій); статтю 18 (Органи, що здійснюють державний контроль за діяльністю політичних партій) Закону України «Про політичні партії в Україні».

Внесено зміни до Закону України «Про вибори Президента України» та Закону України «Про вибори народних депутатів України»

Copyright © 2015 - 2024. All Rights Reserved.