Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 37

Вступив в дію Закон України № 2923-IX від 23 лютого 2023 року Закон України «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України»

Категорії, які мають право на отримання компенсації:

Не мають право на отримання компенсації:

Порядок отримання компенсації

Щоб отримати відшкодування потрібно подати заяву до Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна. Це можна зробити в електронній формі засобами  Єдиного державного вебпорталу електронних послуг або в паперовій формі через центри надання адміністративних послуг, орган соціального захисту населення, нотаріуса.

До заяви необхідно додати копії правовстановлюючих документів щодо знищеного об’єкта нерухомого майна, а також інші документи, що підтверджують майнові права на знищений об’єкт нерухомого майна, копію документа, що підтверджує пріоритетне право на отримання компенсації, документи (в тому числі матеріали фото- і відеофіксації) об’єкта нерухомого майна до/після знищення (за наявності).

Строк розгляду заяв для отримання відшкодування не повинен перевищувати 30 днів з дня її подання. Проте, у передбачених законом випадках, цей строк може бути продовжений.

Заява про надання компенсації за знищений об’єкт нерухомого майна подається щодо кожного такого об’єкта нерухомого майна окремо.

Види компенсацій