Надрукувати
Категорія: статті
Перегляди: 556

Вступив в дію Наказ Міністерства фінансів України від 30.05.2017 року № 540 «Про затвердження Порядку ведення та форми Реєстру заяв про розстрочення, відстрочення грошових зобов'язань чи податкового боргу»

Отже, даний Порядок розроблено відповідно до пункту 100.10 статті 100 глави 9 розділу II Податкового кодексу України.

Занесення даних до Реєстру заяв забезпечується контролюючим органом, у якому обліковуються грошові зобов'язання чи податковий борг платника податків або до якого подано заяву про розстрочення, відстрочення грошових зобов'язань чи податкового боргу.

За кожною із отриманих заяв до Реєстру заяв вносяться дані, визначені Податковим кодексом України, згідно із формою Реєстру заяв, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 30 травня 2017 року № 540.

Операційний день для отримання заяв дорівнює робочому часу робочого дня контролюючого органу.

Інформація про заяви, отримані протягом операційного дня, що підтверджується відміткою контролюючого органу, вноситься до Реєстру заяв протягом операційного дня їх отримання у хронологічному порядку їх надходження. У разі надходження заяви до контролюючого органу після завершення операційного дня інформація про таку заяву вноситься до Реєстру заяв протягом наступного операційного дня.

Контролюючі органи забезпечують своєчасне внесення інформації до Реєстру заяв протягом двох робочих днів з дня прийняття або отримання рішення про розстрочення, відстрочення грошових зобов'язань чи податкового боргу та/або укладення відповідного договору з платником податків. Інформація, що вноситься до Реєстру заяв, відображається датою, зазначеною у відповідному документі.

Важливо, що Реєстр заяв розміщується на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України, ведеться у відкритому доступі та оновлюється щодня в міру надходження.