Надрукувати
Категорія: статті
Перегляди: 548

13 червня 2017 року вступила в дію Постанова Кабінету Міністрів України від 24 травня 2017 року № 398 «Про затвердження Порядку проведення органами державного нагляду (контролю) консультацій з громадськістю за ініціативою громадських об'єднань»

В цій Постанові врегульовані питання організації і проведення органами державного нагляду (контролю) консультацій з громадськістю за ініціативою громадських об'єднань з питань здійснення державного нагляду (контролю).

За ініціативою громадських об'єднань, професійних спілок або організацій роботодавців органи державного нагляду (контролю) проводять консультації з громадськістю з питань щодо: планування заходів з державного нагляду (контролю); консультаційної підтримки громадських об'єднань з питань здійснення державного нагляду (контролю), в тому числі участі уповноважених представників таких об'єднань у зазначених заходах; роз'яснення норм законодавства, що належать до компетенції таких органів.

Консультації з громадськістю проводяться у письмовій формі або шляхом публічного громадського обговорення. Публічне громадське обговорення проводиться у формі конференцій, форумів, зустрічей (нарад) з громадськістю тощо.

У разі проведення публічного громадського обговорення орган державного нагляду (контролю) протягом п'яти робочих днів з дати отримання звернення письмово інформує громадське об'єднання про проведення такого обговорення, а також у разі потреби надсилає запрошення для участі у публічному громадському обговоренні іншим органам державного нагляду (контролю), громадським радам, допоміжним органам, утвореним при органах виконавчої влади.

Орган державного нагляду (контролю) одночасно з письмовим інформуванням громадського об'єднання оприлюднює на своєму офіційному веб-сайті інформаційне повідомлення про проведення публічного громадського обговорення.

Орган державного нагляду (контролю) протягом п'яти робочих днів після проведення публічного громадського обговорення оприлюднює на своєму офіційному веб-сайті з урахуванням вимог Закону України "Про захист персональних даних" інформаційне повідомлення про результати проведеного публічного громадського обговорення.

При цьому, письмова консультація надається органом державного нагляду (контролю) не пізніше ніж протягом 30 календарних днів з дня реєстрації звернення, зокрема шляхом надіслання громадському об'єднанню відповідного повідомлення на адресу електронної пошти.