Надрукувати
Категорія: статті
Перегляди: 596

Вступила в дію Постанова Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 року № 744 «Про зменшення фінансового навантаження на споживачів щодо оплати послуги з централізованого опалення шляхом створення умов для отримання розстрочки на оплату послуги з централізованого опалення»

Суть даної Постанови зводиться до наступного. Споживач послуги з централізованого опалення, який не має субсидії на її оплату, має право звернутись з письмовою заявою про надання такої розстрочки до виконавця послуги з централізованого опалення.

У разі звернення споживача до виконавця послуги з централізованого опалення із заявою про надання розстрочки такий виконавець починаючи з місяця подання зазначеної заяви щомісяця протягом опалювального періоду нараховує 50 відсотків плати за послугу з централізованого опалення. При цьому, сума неоплачених протягом опалювального періоду 50 відсотків плати за послугу з централізованого опалення нараховується споживачу протягом міжопалювального періоду щомісяця рівними частинами з травня по вересень включно.

Розрахунок та розподіл рівними частинами протягом кожного місяця міжопалювального періоду суми неоплачених протягом опалювального періоду 50 відсотків плати за послугу з централізованого опалення здійснюється виконавцем такої послуги.

Текст (зразок заяви) міститься в самій Постанові

ЗАЯВА

Я, __________________________________________________________________________________,

(прізвище, ім'я та по батькові)

що проживаю за адресою _____________________________________________________________,

(адреса)

є власником (наймачем, орендарем) житлового приміщення (будинку садибного типу, квартири) і отримувачем послуги з централізованого опалення згідно з договором від ___ __________ _____ р. N ___________, прошу надати розстрочку на оплату послуги з централізованого опалення на опалювальний період 20___/___ року починаючи з _________ 20___ року.

Гарантую у визначений строк здійснювати оплату 50 відсотків нарахованої плати за послугу з централізованого опалення протягом опалювального періоду та розрахованої і розподіленої рівними частинами протягом кожного місяця міжопалювального періоду суми неоплачених 50 відсотків нарахованої плати за таку послугу.

Підтверджую відсутність субсидії на оплату послуги з централізованого опалення на опалювальний період 20___/___ року.