Надрукувати
Категорія: статті
Перегляди: 649

Офіційно опубліковане Розпорядження виконавчого органу Київської міської ради  (Київської міської державної адміністрації) «Про затвердження Порядку надання одноразової адресної матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення міста Києва та киянам, які опинилися в складних життєвих обставинах» від 13 травня 2016 року № 317

Цей Порядок визначає підстави та умови надання одноразової адресної матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення міста Києва та киянам, які опинилися у складних життєвих обставинах (далі - Порядок), за рахунок коштів, передбачених у бюджеті міста Києва на відповідний рік.

Одноразова адресна матеріальна допомога (далі - матеріальна допомога) надається:

працездатним особам, пенсіонерам та інвалідам, які опинилися в складних життєвих обставинах (у разі довготривалої хвороби, необхідності проведення складного і дорогого лікування з хірургічним втручанням, смерті близьких родичів (одного з подружжя, батьків, дітей), стихійного лиха, катастрофи, пожежі, повені та інших особливих обставин тощо), які вони не можуть подолати без сторонньої підтримки (далі - кияни, які опинилися в складних життєвих обставинах);

працездатним особам, пенсіонерам та інвалідам, якщо середньомісячний сукупний дохід на кожного члена сім'ї за попередні шість місяців не перевищує два прожиткових мінімуми для осіб, які втратили працездатність, на одну особу в розрахунку на місяць (далі - малозабезпечені верстви населення міста Києва).

Матеріальна допомога надається на підставі особистої заяви, яка подається до управлінь праці та соціального захисту населення районних в місті Києві державних адміністрацій (далі - управління) за місцем реєстрації фізичної особи або до Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (далі - Департамент).

До заяви додаються: копія паспорта; копія пенсійного посвідчення або посвідчення отримувача державної соціальної допомоги (у разі наявності); копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера; довідка про склад сім'ї, видана за місцем реєстрації фізичної особи; довідка про доходи за попередні шість місяців, видана за місцем отримання доходів або територіальними органами фіскальної служби; документи, які підтверджують складні життєві обставини, що обґрунтовують потребу в наданні матеріальної допомоги (для киян, які опинилися в складних життєвих обставинах).

Надання матеріальної допомоги також може здійснюватися за дорученням Київського міського голови, заступників голови Київської міської державної адміністрації та за депутатськими зверненнями, у разі якщо особи звернулися із заявою до них, за наявності документів, викладених вище.

Матеріальна допомога виплачується у грошовому вигляді на підставі: наказів управлінь - у розмірі від 500 до 2500 гривень; наказів Департаменту - у розмірі від 500 до 5000 гривень; розпоряджень виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) - у розмірі понад 5000 гривень за поданням Департаменту.

Розмір матеріальної допомоги визначається в кожному конкретному випадку. Матеріальна допомога надається, як правило, один раз на рік. Матеріальна допомога виплачується в установленому порядку в безготівковій формі.